-----

DIVERSE:

 

Du kan læse om dådyr hér og hér.

-----

Vildtbiolog Egon Bennetsen har optaget et par film om dådyrene i Frøstrup-området. Se dem hér og hér.

 

-----

Se hér og hér flotte billeder af prægtige dåhjorte.

-----

Se hér TV-indslag om, hvordan andre udsætter dådyr.

-----

Se hér, hvordan der skydes med de store rifler. Og hér, hvordan der skydes vildsvin.

-----

Læste du artiklen om vores bl.a. dådyr i bladet Land&liv 3/5-10.

-----

Læste du artiklen om bl.a. vores dådyr i bladet Jæger, oktober 2009, side 57?

-----

Læste du Nordjyskes artikel af 23/7-09 om vores dådyr? Hvis ikke, så se den hér. Klik på 'Læs artikel'. Måske er der et par småting i artiklen, som ikke helt genkendes.

-----

Læste du i Nordjyske 23/5-10 Bertel Bavngaards artikel om kronvildt og dåvildt:

'... af dåvildt er der i Thy-Han Herred 300 stk. Med den rette fordeling i hele regionen KUNNE MAN DOG FORMENTLIG ACCEPTERE DOBBELT SÅ MANGE...'

Det er da en interessant betragtning. Er den mon afstemt med 'nogen'?

-

Læste du Nordjyskes artikel 1/6-10 om de udslusede dådyr - ellers læs den hér.

-----

Læste du Nordjyskes artikel 1/9-10 om tiltag for at afbøde problemer med den utilsigtede jagttid på dådyrene (i 2010), ellers læs den hér.

-----

KONTAKT:

Du kan kontakte koordinator på mail fj9460@gmail.com (på vej ind) eller frede.jensen5@post.tele.dk (på vej ud), eller telefon 9823 5128 / 2942 4204 (indtal evt. besked på telefonsvareren).

 

Oplysninger om projektet

På dådyraftenen 28/4-09 i Telling Forsamlingshus var der bl.a.  drøftelse om hvordan skal vi organisere os fremtidigt?

Der blev talt en del om enten etablering af hjortelav eller alene aftale om afskydning. Konklusionen blev, at der ikke er det store behov for organisering under særfredningen af dådyr, og at man skal tage emnet op senere i vores kreds - og løbende søge kontakt til flest mulig andre jægere i vores område.

-
-----
-

KONSEKVENS VED 'FEJLSKYDNING'!

Andre dådyrudsætninger har indført den konsekvens, at hvis der skydes dådyr under særfredningen, så afkræves den uheldige jæger (betaling for) et nyt dyr af samme størrelse, kvalitet og køn. En kalv koster i nærheden et par tusinde, og voksne dyr en hel del mere. Og der er jo også 'afregning' med myndighederne ved overtrædelse af jagtloven.

Der var bred enighed om, at VI INDFØRER SAMME KONSEKVENS i vores udsætningsområde. Så HUSK at fortælle om dette i dine jagtparoler. Og giv en mail eller et kald til koordinator, hvis uheldet skulle ske hos dig, så der kan indkøbes et nyt dyr.

-
-----
-

PROJEKTET:

Projektets formål er i 2009 og 2010 at udsætte unge, stærke dyr med gode blandede gener (kvalitet frem for kvantitet) i 'vores område', med henblik på at opbygge en sund dåvildtbestand, som mix af udsatte og (måske få) vilde dyr. Og vigtigt er, at rigtig mange i området deltager, både jægere (også meget gerne yngre jægere) og lodsejere, samt andre interesserede. For så bliver vi rigtig mange om at passe på VORES dyr. Og netop derfor betaler vi selv - og sponsormidler og EU-midler har ikke interesse.

Projektet er startet på privat initiativ.

-----

Lav din egen hjemmeside med mono.net